POWERYOGA

Poweryoga

Poweryoga is een krachtige, energieke vorm van yoga die elke spier oefent en vormt en kan gezien worden als een zeer totale training die je naast fysieke kracht en lenigheid ook evenwichtigheid, uithoudingsvermogen en geesteskracht bijbrengt. Iedereen kan aan poweryoga doen, jong en oud, groot of klein, iedereen is anders en elke houding kan worden aangepast volgens eigen mogelijkheden. De houdingen die gebruikt worden zijn vooral van de traditionele hathayoga afkomstig.

 

5 pijlers van de poweryoga:

Ademhaling (Ujjayi of oe-dja-jie)

Is een hoorbare ademhaling die een kalmerende, ritmische werking heeft zoals de branding, dit doe je door de fluisterspieren in je keel aan te trekken om een langgerekte, flinterdunne adem te maken. Deze ademhaling genereert veel warmte en biedt de mogelijkheid om de buik- en rugspieren gespannen te houden.

Warmte

We beoefenen de poweryoga in een verwarmde ruimte (22 à 25°C). De krachtige bewegingen stoken je innerlijke kachel aan en je ademhaling houdt het vuur gaande. Zweten is de boodschap… Zweten is één van de belangrijkste mechanismen van een natuurlijk genezingsproces.

Flow

Elke houding gaat vloeiend over naar de volgende, het is een samenspel van lenige kracht, mentale aandacht, diepe ademhaling en stabiliteit in beweging. Door de flow bereik je meditatie in beweging.

Drishti (Staren)

Bij het begin van een houding ontspan je je blik en richt je hem op een vast punt. Het is een zachte, neutrale, niet oordelende blik. Een kalme, gerichte blik creëert een kalme gerichte geest.

Uddiyana

Stabilisatie in de kern (de romp met de buik- en rugspieren). Door je buik tegen je wervelkolom aan te drukken wordt je onderrug tijdens de houdingen ondersteund. Uddiyana brengt je organen in harmonie, beschermt je onderrug en bouwt aan je kernkracht.